474683
Aanmelden

Boekpresentatie: de Amsterdamse herberg

Datum:
Tijdstip: 16:30-18:00
Kosten: Gratis
Locatie: Boekhandel Scheltema, Rokin 9, Amsterdam

Programma

16:45 Inloop

17:00 Welkomstwoord

17:05 Lezing door Gerrit Vermeer en Gert Eijkelboom

17:20 Lezing door Maarten Hell

17:40 Uitreiking eerste exemplaar aan Midas Dekkers

18:00 Borrel en boekverkoop

Aanmelden

De toegang tot de boekpresentatie is vrij, maar meldt u zich s.v.p. aan via email: promotie@vantilt.nl, o.v.v. boekpresentatie De Amsterdamse herberg.

Over de sprekers

. Midas Dekkers is een vooraanstaand Nederlands bioloog en auteur van vele boeken, fictie en nonfictie. Onlangs publiceerde hij Volledige vergunning, over het bestaansrecht van de bruine kroeg.

. Gerrit Vermeer is als kunst- en architectuurhistoricus verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn specialiteit is gebouwd erfgoed in Nederland en de architectuurgeschiedenis van Nederland met Amsterdam en Enkhuizen als speciale punten van aandacht.

.  Gert Eijkelboom studeerde Bedrijfseconomie en Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Momenteel werkt hij aan een proefschrift over het Amsterdamse architectenbureau Van Gendt. Hij is redactielid van het blad Binnenstad van de Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad en bestuurslid van het Genootschap Amstelodamum.

. Maarten Hell is historicus, tekstschrijver en (eind)redacteur. Eerder publiceerde hij samen met Els Kloek Keetje Hodshon (1768-1829). Een rijke dame in revolutietijd. De Amsterdamse herberg is een bewerking van zijn proefschrift.